OTTOSSONS.org


Skip navigation elements to page contents
Select to go to Home Select to go to Articles Select to go to Archive Select to go to Special


Jeannas Baby Shower

Jeanna och Jesper väntar tillökning och de vet att det är en liten kille som planerar att titta ut runt den 22 augusti. Som traditionen sig bör här i USA så ska man ju ha en fest för den blivande mamman ett tag innan den planerade födseln. Så Monica och Marianne bjöd in Jeanna och hennes vänner på party.

 

 

Ja, det är mycket man ska tänka på vad gäller Baby Showers...enligt amerikansk tradition så är det mycket utsmyckning med tema baby...och det börjar redan vid grinden...

Jeanna var ju hedersgäst och anlände tillsammans med de andra gästerna vid 13-tiden.

 

Jespers syster Rebecka med familj kom dagen innan från Sverige så det var ju bara för Rebacka att sätta på sig sommarkläderna och hänga med på Baby Shower.

 

Det var (som vanligt) en helt underbar dag med ca 28 grader. Då behövs ju lite kalla drycker för att svalka strupen med...lägg dock märke till detaljer som att drickorna är uppblandade med baby leksaker...jajamensan...alla detaljer är viktiga.

 

Här har vi vår hedersgäst med värdinnorna för partyt. Ballongen på bilden ska föreställa en jättenapp...jag vet inte riktigt...fick en massa förslag på vad det skulle likna...en del var halvt oanständiga...

 

 

Här poserar Jeanna vid presentbordet som snart ska bli fullt. Lägg märke till klädestrecket med babykläder i bakgrunden. Det var kläder som Jeanna fick som present.

Varje gäst har sitt eget glas med sitt namn skrivet på en remsa som sitter fast vid glaset med en babyskallra...

 

Mycket tjatter blev det ju såklart!!! De flesta av gästerna har småbarn eller ska precis få barn så det var ju en gemensam nämare som genast gjorde att man hade något att prata om... Fast det blev inte alls bara babysnack...massor av ämnen hann avklaras...

 

Det blir så varmt på vår baksida så vi fick ha parasollen uppe så att det skulle bli uthärdligt för våra gäster...

 

 

Linda kom utan sina döttrar Ronja och Lina men hamnade ändå med en baby i knät...

 

 

Gaelyn här med Sofia som är 4 månader gammal. Gaelyns svenske man Roger jobbar på Oracle med våra makar...

 

Så var det dags för lite lekar. Här ägnar Jeanna sig åt en klassisk Baby Shower lek. Man ska med förbundna ögon leta efter säkerhetsnålar i en skål med ris...det kanske låter enkelt men är faktiskt ganska svårt...

 

 

Ja, vem vann, det gjorde Linda (på bilden ovan) som lyckades få upp 13 säkerhetsnålar på en minut...

 

En annan lek gick ut på att vi alla fick en lista med de 52 mest vanliga pojknamnen i USA under 2003 och Jeanna fick välja de 5 som hon tyckte var finast. Sedan skulle vi andra gissa på vilka namn vi trodde att Jeanna valt. Jeanna valde Zachary, Noah, Aidan, Cameron and Connor.

 

Så var det dags för lite mat...mums, eftersom det var varmt ute blev det kall mat såsom kycklingklubbor med sallad, potatissallad och fruktsallad. Servetterna speciellt inhandlade för detta tillfälle baby tema...(ja, det är en jättebusiness det här med Baby Shower prylar).

 

 

 

 

 

Småtjejerna som var med var Alexandra och Sofia. Alla andra barn fick vara med sina pappor denna dag...

 

 

Så var det dags för nästa lek. Man skulle para ihop olika kändisar med namnen på deras nyfödda barn...tyckte att denna lek skulle passa Jeanna...verkade dock väldigt svårt...inte många i detta gän som läser skvaller pressen... tyckte dock att folk borde känna till Gwyneths Apple baby...Jeanna vann stort denna tävling!!!!

Dags för efterrätt. Små muffinsar med specialdekoration i form av små blå babyskor...

 

 

Här poserar Jeanna med sin gravida kollega från Google, Pavlina.

 

 

Så var det dags för nästa lek..även denna en gammal favorit som man känner igen om man gått på flera Baby Showers. Jeanna tar ett snöre runt sin mage och vi andra ska sedan klippa av ett snöre så långt som vi tror att Jeanna är stor runt magen.

 

Avgick med seger i denna tävling gjorde helt klart Jeannas svägerska Rebecka. Hennes snöre var bara 1 cm kortare än Jeannas. Bra jobbat!!!!

 

 

Så var det dags för presentöppning. Massor av fina presenter...

 

 

Under presentöppningen så kom Linn och Mikael tillbaka från flygmuseet där de spenderat några timmar...

 

Vi hade väldigt trevligt och hopppas att alla våra gäster tyckte detsamma...Jeanna har nu varit med om sin Baby Shower och då är det bara att gå hem och kolla vad man fått och sedan komplettera...

En amerikansk tradition som vi tycker om...det är härligt att få fira de blivande föräldrarna genom att ha en fest!!!

   
   

Home   |   Articles   |   Archive   |   Special